Nyheter

Coastal E - Erstatter papirkartet på mindre båter!

Publisert: 18/04/20 oppdatert: 22/04/20
Coastal E tilfredsstiller kravene til elektronisk kartsystem
for lastefartøy opptil 24 meter. Naviger trygt og papirløst med godkjente og oppdaterte kart.
Nøkkelegenskaper:
Kartsystem tilpasset lastefartøy opptil 24 meter
Intuitiv og lett å komme i gang med
Panel PC med 16’’ eller 22’’  skjerm
Multipower 230VAC/24VDC og IP sensortilkobling
Armlenepanel FK2020 er tilgjengelig som opsjon
Funksjoner:
Avansert kartfunksjon som sømløst integrerer ENC
og kommersielle kart for beste situasjonsforståelse
Effektiv ruteplanleggingsfunksjon
Støtte for radar overlay fra Furuno IMO radar
Støtte for AIO (Admiralty Information Overlay), C-map T&P og C-map vær overlay
  

Coastal E er et kartsystem som kan benyttes enten med papirkart som reserveløsning eller man kan installere 2 Coastal E maskiner og seile papirløst. En slik konfigurasjon, sammen med et abonnement på kartoppdateringer, gjør navigering tryggere. Samtidig unngås tidkrevende arbeid med kartrettelser. Dette er en perfekt løsning for arbeidsbåter og mindre lastefartøy! 
Coastal E er basert på TECDIS. Den er like brukervennlig og har samme funksjonalitet, men Coastal E er ikke godkjent som ECDIS. Derimot tilfredsstiller Coastal E norske krav til elektroniske kartløsninger som erstatning for kart, for lastefartøy opptil 24 meter, ref. rundskriv RSV 12-2019 fra Sjøfartsdirektoratet. I dette rundskrivet åpner norske myndigheter for elektronisk kartpresentasjon på en mindre skjermflate enn minstekravet for ECDIS.

Enkel å installere

Coastal E er en kompakt løsning som er enkel å installere. Den leveres som panel PC med 16’’ eller 22’’ skjerm, enten for innfelling eller montering på brakett. De to størrelsene kan fritt kombineres. Coastal E har tilstrekkelig antall porter for obligatorisk sensortilkobling samt anbefalt tilkobling av AIS. Den har også AC/DC multipower for strøm- forsyning både fra hoved- og nødstrømsanlegg.

Papirløs seilas med Coastal E

For papirløs seilas med Coastal E må løsningen bestå av to maskiner, samt godkjente og oppdaterte kart. For tilkobling til annet utstyr sier rundskriv RSV 12-2019:
«Kartmaskina skal vere kopla til skipets mottakar for globalt satellitt- posisjoneringssystem. Dersom fartøyet har krav til, eller har installert gyro, kursindikator (THD) eller logg som viser fart gjennom vatnet skal desse være rattmerka og kopla til kartmaskina.»
Coastal E støtter følgende kartformat:

  • S-57 ver.3
  • S-63 ver. 1.0 og 1.1
  • C-Map CM93/3 (ENC, ENC+ og Professional+)

 

Brosjyre på Coastal E

Ta kontakt for tilbud og mer informasjon. 

Armlenepanel tilgjengelig som opsjon. Armpanelet FK2020 blir tilgjengelig både for Coastal E og for TECDIS som opsjon. Armpanelet kan felles inn i stol eller monteres på en egnet flate og kan gjøre betjeningen både praktisk og mer ergonomisk. Panelet har funksjonsknapper, scrollehjul og trackball og det har også USB port som kan brukes ifm kartoppdateringer.