Referanser

Referanser  » Hammerfest Taxi bytter fra VHF til Wave 4G radio

Hammerfest Taxi bytter fra VHF til Wave 4G radio

img

Rett før påsken la Hammerfest Taxi ned sin VHF basestasjon og radioer i alle bilene og byttet til Motorola sine Wave radioer for kommunikasjon mellom bilene og holdeplassen. Det ble en stor suksess! 

Alle bilene og holdeplassen har i moderne tid kommunisert med VHF radio. Det er en enkel og effektiv måte å snakke i lag og styre taxiene. Men en stor ulempe idag er at det er mye støy på VHF radioene fra både selve bilen, taksameter og mobiltelefoner. Flere og flere biler har etterhvert så mye støy at det nesten ikke gikk å bruke VHF lenger. Løsningen ble da å skifte til Motorola sine Wave radioer som virker over 3G og 4G mobilnettet. 

Støy er ikke lenger ett problem og all kommunikasjon er krystallklar uansett hvor bilene er. Dekning er heller ikke ett problem lenger, nå er det slutt på at det i enkelte områder er helt stille på radioen. Wave bruker mobilnettet til både Telenor og Telia hvor det til enhver tid beste signalet brukes. Nå kan bilene på langtur rundt i Finnmark også være på nett med holdeplassen under hele turen. All kommunikasjon på Wave radioene er krypterte og ikke mulig å avlytte for andre. 

Wave radioene har snart vært i drift i en måned og tilbakemeldingene er veldig gode. Selve byttet av system gikk på en dag og etter det har det ikke vært noen klager eller problemer. Sjåførene er fornøyd med  å slippe støy og alltid være tilgjengelig. TLK100i radioene som brukes er på størrelse med en mobiltelefon og det var ikke nødvendig med stor installasjon for å komme gang i bilene. Radioene ble delt ut til hver enkelt bil og så var de i gang. En annen fordel er at sjåføren kan ta med seg radioen ut av bilen og mister derfor ingen turer på grunn av det. 


På holdeplassen har Hammerfest Taxi en operatørstasjon som styrer all kommunikasjon. Selv her er det ingen spesiell installasjon. Siden operatørstasjonen egentlig bare er en nettside som man logger seg inn på så brukes eksisterende PC'er på holdeplassen til dette. Siden den er basert på en nettside så er det fullt mulig å logge seg inn på operatørsiden hjemme eller på hytta. Det er ganske fin mulighet i Corona-tiden. 

På holdeplassen har de satt inn en bordmikrofon med PTT koblet til Operatør-PC'en som gjør det enklere å snakke. Den har egen PTT-knapp og innebygd høytaler.    

Du finner Hammerfest Taxi her og for å bestille taxi kan du ringe 78411785. Du kan også bestille turer på appen Svippr.

Vi har Wave radioer på lager sammen med ladere, lydtilbehør og ekstra batterier.

Ta kontakt om du ønsker mer informasjon eller tilbud. 

Les mer om Wave her.